Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Miljonböter till bolaget bakom borsta.se

Konsumentombudsmannen, KO, vann målet mot PSW Trading och dess företrädare. Stockholms tingsrätt förbjuder vid vite bolagets marknadsföring på flera punkter. Dessutom dömer tingsrätten bolaget att betala en marknadsstörningsavgift på en halv miljon kronor.

PSW Trading har marknadsfört så vitt skilda produkter som tandborstar, rakhyvlar och premiepensionsrådgivning. Bolaget har använt telefon och via webbplatserna borsta.se, bythyvel.se och svenskpremieradgivning.se för att göra reklam för sina produkter. KO tog PSW Trading och dess företrädare till domstol sedan bolaget dragit på sig ett stort antal anmälningar till Konsumentverket.

Flera konsumenter klagade på att de blivit bundna av en prenumeration som kostade pengar när de endast hade tackat ja till ett ”gratispaket”. Klagomålen handlade också om att PSW Trading tog kontakt per telefon, trots att konsumenterna registrerat sig i spärregistret NIX. PSW Trading har även marknadsfört att bolaget samarbetat med Cancerfonden, samt att bolaget lämnat stöd till fadderbarnverksamhet, trots att något samarbete eller stöd inte har funnits. Dessutom har PSW Trading många gånger struntat i att informera konsumenterna om deras ångerrätt.

Stockholms tingsrätt förbjuder nu bolaget och dess företrädare att vid ett vite om en miljon kronor fortsätta med den här typen av marknadsföring. Tingsrätten ser särskilt allvarligt på bolagets påståenden om samarbete med Cancerfonden samt om stöd till fadderbarn och dömer därför PSW Trading att betala en marknadsstörningsavgift på en halv miljon kronor.

Källa: Konsumentverket