Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Finalen av Junkyard Skateboard Games 2011 är nu avgjord

John Romo - Junkyard Skate Olympix 2010 Foto: Junkyard

Över 3000 besökare fick under lördagen se skateboardåkning av världsklass i Arena Vänersborg, när internationella stjärnor såsom Chris Haslam, Wes Kremer och Ryan Decenzo, tillsammans med våra svenska toppåkare Abbe Nyberg, Josef Scott Jatta och Joel Svärd, gjorde upp om 100 000 kr.

Som slutgiltig segrare stod tillslut kanadensaren Ryan Decenzo, som med fantastisk åkning välförtjänt kammade hem titeln för Junkyard Skateboard Games 2011! På andra plats placerade sig fjolårets segare, svenske Albert ”Abbe” Nyberg, tysken Lem Villemin kom trots samma slutpoäng som Wes Kremer och Maxim Genin på tredjeplats tack vare fler vinster i  tävlingsmomenten.

Tävlingsansvarige Björn Holmenäs ger sin syn på dagen:

– Det känns bra att kunna bjuda publiken på ett startfält med helt fantastiska åkare. Det är givetvis kul med alla internationella åkare som kommer hit och mäter sina krafter mot våra svenska stjärnor. Alla våra skandinaviska åkare gör en jätteinsats och det visar att nivån på svensk skateboard åkning är grymt hög.

– Om vi ska prata skateboardåkning bortom de tävlande, så är det helt makalöst hur mycket ungdomar och kids som kommit hit med sina brädor idag. Det var full fart från samma stund som dörrarna öppnades i förmiddags. Precis så ska det vara. Nu laddar vi för en skön kväll där åkare och besökare får hänga ut och se världspremiären av Sweet Skateboards nya film ”Sour”.

Källa: Mynewsdesk