Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Richard Göransson gör comeback på STCC City Race

Foto: STCC.

Regerande STCC-mästaren skadades i en avåkning i säsongspremiären i Danmark i april. Ryggskador och rehabilitering förväntades ta cirka tre månader. Nu kommer Richard Göransson göra comeback redan i helgen till STCC City Race. Han känner sig redo för comebacken. Kollegorna är både glada för hans skull och lite oroade när konkurrensen ökar ännu mer med Göransson tillbaka.

 

Richard Göransson gör comeback för WestCoast Racing i helgen till STCC City Race. Det var i april i år som den regerande STCC-mästaren gjorde en vådlig avåkning i säsongspremiären på Jyllandsringen i Danmark. Göransson ådrog sig skador i ryggen och rehabiliteringen förväntades ta cirka tre månader – men nu är han alltså redan tillbaka.

– Det här känns väldigt bra och jag känner mig fullt frisk och är tillbaka i vardagen igen, säger Richard. Jag blev av med smärtan i ryggen relativt tidigt och kunde komma igång med rehabiliteringen och träningen tidigare än planerat. Skelettläkningen har gått bra och jag känner mig redo för en comeback.

Konkurrenterna välkomnar Göransson tillbaka till tävlingsbanan, även om det är med vissa reservationer. Göransson är en fruktad motståndare.

– Jag träffade faktiskt Richard igår och det var kul att se honom så frisk, fräsch och hungrig på att ta sig an STCC igen, säger Fredrik Ekblom, just nu tvåa i mästerskapet.

– Det är kul att han ska vara med igen men det blir givetvis jobbigt för oss som konkurrerar med honom.

Rickard Rydell, som ligger trea inför STCC City Race, ser fram emot att få möta Göransson på banan igen.

– Jag visste faktiskt inte att han ska vara med – jättekul och bra för mästerskapet och STCC, säger han. Göransson behövs i STCC, han är en profil, men det är egentligen tufft nog som det är utan honom och det kommer inte att bli lättare nu.

I premiären på Jyllandsringen dominerade Göransson tävlingen på ett förkrossande sätt fram till att olyckan var framme och Rydell ger faktiskt Göransson en chans att vara i kampen om titeln.

– Jag tror att han har en bra chans på totalen, säger Rydell. Det är ingen som har dominerat i mästerskapet ännu och vi har plockat poäng av varandra. Helt klart har han en möjlighet.

Källa: STCC ab.