Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Toppat svenskt hopplag i Falsterbo

Malin Baryard i aktion Foto: Wikimedia

Rolf-Göran Bengtsson, Malin Baryard-Johnsson, Angelica Augustsson och Peder Fredricson är ryttarna som ska försvara de svenska färgerna i Top Level League i Falsterbo. Det beslöt förbundskapten Sylve Söderstrand i dag.

Det svenska laget rider egentligen i ligan under toppligan, Promotional League, men tillåts som värdland att starta i Top Level League i Falsterbo. Laghoppningen rids under fredagen den 8 juli med start klockan 14.30.
Nationshopppningen i Fasterbo blir en riktig värdemätare på de svenska chanserna att kvala till OS vd EM i Madrid i september. Där står tre OS-platser på spel. Det svenska laget i Falsterbo är det bästa Sverige kan ställa på fötter. Falsterbo Horse Show arrangeras i år 2–10 juli. Falsterbo Horse Show samlar varje år över 60 000 besökare, över 500 ryttare och 670 hästar. Showen är i antalet starter den största i norra Europa och delar ut cirka 6,5 miljoner kronor i prispengar. Showen är även en totalupplevelse med spänning, show, fest och trevliga människor.
Falsterbo Horse Show och Hickstead i Storbritannien är de enda två tävlingarna i världen som arrangerar både laghoppningen FEI Nations Cup Top Level League med de bästa hopplagen i världen, och World Dressage Masters – världens mest prestigefyllda dressyrtävling vid sidan av internationella mästerskap.

Källa: Falsterbo Horse Show