Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Lg GT400 budget mobil

Vi testar en gammal budget touchmobil från LG, GT400 heter den. Det är en javatelefon och saknar många bra funktioner som finns på Android och Iphone såklart. Men den kostade ju bara 100o kr. Nu finns betydligt bättre mobiler till ungefär samma låga pris. Till och med ni som vill ha Android kan hitta några billiga.

LG GT 400 är en enkel budget smartphone mobil från LG. Det är inte någon Android utan drivs av olika javaprogam som tex webbläsare som Opera eller Bolt som finns att ladda ner gratis från nätet om orginalet inte räcker.

Den går att surfa från men det är inte särskilt smidigt att använda. Man får problem att se de små texterna i den inbyggda orginal webbläsaren. I Bolt och Opera är det lite bättre. De har stöd för vissa saker men inte Flash-sidor. De kommer med nya uppdaterade versioner hela tiden, men ibland blir mobilen förvirrad och vägrar att installera. Kan ibland bero på handhavandefel men det är inte helt lätt att handskas med denna mobil.

Det finns såklart möjlighet att använda Facebook och sen finns även Youtube och Googleprogram men det liknar ofta mer länkar till speciella mobilsidor.

Ett störandee och irriterande problem är bristen på plats för meddelanden och anteckningar. Jag har inte lyckats få mobilen att spara medellanden på externa minnet, så om man har många sms i lådan tar det fort slut på minne. Då kan man inte starta webbläsare eller andra program. Det går heller inte ta emot eller skicka sms!
”Minnet har tagit slut. Ta bort meddelanden i din inkorg.” eller ”Inkorgen är full, töm minnet!”

Man skulle vilja ha nåt enkelt textprogram på mobilen. Anteckningar är löjligt litet utrymme bara 50 stycken. Kameran fungerar hjälpligt men är alldeles för långsam. Resultatet blir oftast inte så skarpt heller trots 5 megapixlar.

Den funkar att ringa med och messa med, men att göra nåt roligare än det är väldigt jobbigt. Undvik de billigaste smartphone telefonerna helt enkelt. Jag kan inte ge någon rekommendation att köpa en sån här mobil.
Nypris var med REA 1000kr på OnOff för sju månader sen. Nu finns det till och med Androidmobiler för nästan samma pris!