Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Nordea Masters: Fortsatt stark framgång för Alex Norén

Alex Norén Foto: Tobias Dahlén / Photo Passion

Tredje dagen och fortsatta framgångar för Alex Norén trots ett par missöden. Johnson och Johnson hade en egen duell i tävlingen som följdes med intresse.

Idag var det den tredje rundan i Nordea Masters och den första efter den stora utgallringen. Vädret var väldigt omväxlande, det var mulet och blåsigt och stekande sol om vartannat. Alexander Norén och indiern Shiv Kapur var sist ut eftersom de bästa från dagen innan startar sist. De först startande klockan 7 på morgonen var Carlos del Morales från Spanien och Kristoffer Broberg från Haninge GK. Han är klubbkamrat med ettan  Alexander Norén som kommer att gå ut sist imorgon också. Norén gick banan på 20 under par och satte nytt banrekord. Det enda missödet var att han på bana 18 råkade slå ut bollen i publiken och fick droppa. På bana nio låg han på femton under par. Han går från klarhet till klarhet. Trots att han tre dagar i rad sagt att banan är tuff. Det kanske är falsk blygsamhet. Dagens runda började relativt dåligt för honom, dåligt för att vara han alltså. Men bana 5 gick riktigt bra och då kom han igång. Hans motspelare Shiv Kapur slog ut bollen i vattnet på bana 15. Ikväll ska Alex ut och fira med att gå på ett bröllop.

Robert Karlsson up-and-comming Foto: Tobias Dahlén / Photo Passion
Richard S Johnson i röd tröja och hans lätt igenkännliga caddy Tomas Timell Foto: Tobias Dahlén / Photo Passion

Två kändisar inom golfvärlden utkämpade en egen intern-duell som följdes av ett långt entourage; Johnson vs. Johnson. Förra årets vinnare Richard S  Johnson gick en match mot Dustin Johnson. De startade på plats nummer 13 av 33. Richard S Johnson förlorade visserligen med två under par mot fem under par för Dustin Johnson, men han gjorde de snyggaste avslutet. På bana 18 lobbade han bollen från sandbunkern rakt i hålet. På bana nio gjorde han en nervpirrande men lyckosam putt. Han puttade från cirka fyra meter och bollen rullade långsamt mot hålet. Man trodde hela tiden att bollen inte skulle orka ända fram, men med sina sista krafter tog den sig över kanten och rullade ner i hålet.

Foto: Magnus Malm / pp-press

Robert Karlssons namne i amatörgruppen fortsatte att göra bra ifrån sig. Han gick banan på fyra under par. Som bäst var han nere på fem under par.

Snygg sving Foto: Magnus Malm / pp-press

Polisen hade sin mobila station parkerad vid Masters village, men de har inte så mycket at göra. De har det lugnt och skönt.

Text: Arnold Lundin och Joakim Holmberg