Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Fortsatta problem för tågtrafiken

Foto: Wikimedia

Prognosen är framskjuten för när tågtrafiken i Östergötland och Södermanland kommer igång. Tidigast måndag kl 18.00 beräknas trafiken fungera igen.

På grund av översvämning i en av Trafikverkets byggnader i Norrköping har tågtrafiken i Östergötland och Södermanland drabbats av stora störningar under lördagen. Nu är vattnet utpumpat och arbetet med att laga det som är skadat har påbörjats. Det är idag mycket svårt att säga när arbetet kan vara klart, men tidigast måndag kl 18.00 beräknas trafiken vara igång, och då troligen med reducerad kapacitet. Vi återkommer med närmare besked söndag kl 12.00.

Att tänka på för den som ska ut och resa med tåg

Stora delar av tågtrafiken i södra Sverige påverkas. Vi beklagar de besvär som detta innebär för alla resenärer. Ska du ut och resa de närmaste dagarna så se till att hålla dig uppdaterad om läget för just ditt tåg. Observera att trafikinformationen på många av stationerna i Södermanland och Östergötland dessvärre är ur funktion på grund av översvämningen, men du kan hitta information på det aktuella tågbolagets webbsida. Se till att ha lite extra marginal till när du absolut senast måste vara framme och ta mobilen med dig för att hålla dig informerad.

All trafik är inställd på följande sträckor:

Nässjö-Katrineholm (Södra stambanan)

Åby-Järna (Nyköpingsbanan)

Södertälje-Valskog (Svealandsbanan)

Kolbäck-Flen (Sala-Oxelösunds-banan)

Linköping-Västervik och Linköping-Rimforsa (Länsbanan)

Tåg mellan Stockholm och södra Sverige leds om via Hallsberg-Falköping-Nässjö.

Källa: Trafikverket