Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Fjäril vingad på Skansen 12 – 14 augusti

Foto: Marie Andersson.

Få odlingstips för den bästa fjärilsrestaurangen och hur man skapar oaser för alla hårt arbetande insekter i trädgården på Skansen 12- 14 augusti.

Insekter av alla de slag är ovärderliga. Utan dem skulle människan inte överleva. Pollinerande insekter som bin och humlor gör att frukt- och nötodlare världen över kan leva på sina odlingar, och det finns mycket vi kan göra för att hjälpa dem trivas i vår egen omgivning.
Under några dagar i augusti kan besökare på Skansen få odlingstips för den bästa fjärilsrestaurangen och hur man skapar oaser för alla hårt arbetande insekter i trädgården.

Skansens fjärilsträdgård vid Skånegården har både vilda och odlade blommor som producerar nektar som fjärilar och andra insekter gillar, samt gröna växter, t.ex nässlor, som larverna tycker om att tugga i sig. De här dagarna, 12 – 14 augusti, får man tips och råd om hur och vad man kan odla. Det gäller också för stadsbalkongerna dit det också kan komma humlor och andra pollinerande insekter. Om fler skapar gröna och blommande oaser så får de lättare att överleva.

Fjäril vingad pågår från fredag 12 augusti till söndag den 14 augusti vid Skånegården på Skansen.

Källa: Stiftelsen Skansen.