Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Gabriel Wikström och Ellinor Eriksson valda till ny förbundsledning för SSU

 

Jytte Guteland, SSU Foto: SSU

Idag, onsdag den 3 augusti, blev Gabriel Wikström vald till ny förbundsordförande och Ellinor Eriksson vald till ny förbundssekreterare på den 36:e SSU-kongressen. Under de kommande två åren kommer de tillsammans att ha ansvar för att leda och utveckla SSU, politiskt och organisatoriskt.

Gabriel Wikström och Ellinor Eriksson valdes av en enhällig förbundskongress.

–        Jag känner mig ödmjuk och laddad inför förtroendet att få leda SSU i en tid då det är viktigare än någonsin att stå upp för våra värderingar, säger Gabriel Wikström.

I sitt första tal som förbundsordförande tog Gabriel Wikström upp många politiska frågor som ligger honom varmt om hjärtat. Bland annat frågor om ungdomsarbetslöshet, utbildning, ungas villkor på arbetsmarknaden, internationell solidaritet och kampen mot rasism och främlingsfientlighet.

–        Vi har många politiska utmaningar framför oss, men den kanske största politiska utmaningen just nu är kampen mot högerextremismen, säger Gabriel Wikström.

Ellinor Eriksson valdes enhälligt till förbundssekreterare och var märkbart hedrad av förtroendet.

–        Det känns fantastiskt att ha blivit vald till förbundssekreterare. Det är ett av de finaste uppdragen man kan få, säger Ellinor Eriksson.

–        Jag ser fram emot att fortsätta göra SSU till en modern folkrörelse, som bekämpar ojämlikhet, islamofobi och homofobi. SSU ska engagera alla unga som vill kämpa för ett mer jämlikt samhälle, avslutar Ellinor Eriksson.

Källa: Cisionwire