Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Man låg i vattnet Norr om Hornö i Skagerack

En man låg i vattnet, Norr om Hornö i Skagerack. SOS fick ett larm från en Bohusnipa som vidarebefordras till sjöräddningen vid klockan 17.06 på lördagen.De hade plockat upp en man och hade deras segelbåt på släp men en man var kvar i vattnet. Efter att larmet gått till räddningshelikopter och SSRS Fjällbacka inleder de en insats. Men de behöver inte ingripa då Bohusnipan lyckas rädda mannen efter ett hårt arbete.

Det inkommer från SOS klockan 17:06 på lördagen ett samtal från en kvinna i en Bohussnipa som plockat upp en man från vattnet. De har dennes segelbåt på släp, men det saknas ytterligare en man som är 35 år och som ligger i vattnet.Han har dock flytväst på sig, men är svår att se i vågorna.Det hela inträffade Norr om Hornö i Skagerack.
Klockan 17.07 blir Räddnigshelikopter 901 och SSRS Fjällbacka larmade och går på ärendet. Men de behöver inte fullfölja insatsen som avslutas klockan 17.22. då varken helikopter eller SSRS behövde assistera då det var mycket rådiga människor på Bohussnipan som hjälpte den sista mannen i vattnet upp.
De bägge männen blir nu bogserade in mot hamn och de ska ha stort tack för en heroisk insats!
Bägge männen mådde under omständigheterna bra, men var trötta.

Källa: Flyg och sjöräddningen online.