Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Åtta familjer styr världsekonomin

Bank of America -ett av verktygen för en judisk kartell att kontrollera världsekonomin? Foto: Susanne P Fernandes
Bank of America -ett av verktygen för en kartell att kontrollera världsekonomin? Foto: Susanne P Fernandes

En handfull familjer av samma etniskt ursprung som i kartell styr världsekonomin och kontrollerar den större delen av jordens energiresurser och därmed i högsta grad din tillvaro. Det låter som något George Orwell skulle kunna ha fabricerat. Men det är med största sannolikhet verklighet.

Skribenten Dean Henderson och oljeindustrikännaren J. W. McCallister har på var sitt håll kartlagt ägarstrukturerna i världens största banker och oljebolag, det vill säga de största aktörerna på den globala finansmarknaden.

Resultatet är skrämmande eftersom det visar att hela världsekonomin vilar i händerna på ett fåtal familjer, alla dessutom av samma etniska härkomst.

Henderson och McCallisters efterforskningar visar att de fyra största bankerna i världen: Bank of America; JP Morgan Chase; Citigroup och Wells Fargo, som i sin tur äger de fyra största aktörerna inom oljeindustrin:  Exxon Mobil; Royal Dutch/Shell; BP och Chevron Texaco, dessutom tillhör de tio största ägarna bland nästan alla företag som finns listade på Fortune 500-listan.

I praktiken kontrollerar dessa fyra banker av åtta familjer: familjen Goldman Sach; Rockefeller; Lehman och Kuhn Loeb baserade i New York; familjen Rothschild baserad i Paris och London; familjen Warburg baserad i Hamburg; familjen Lazard baserad i Paris respektive familjen Israel Moses Seif baserade i Rome.

Henderson menar att det rör sig om kartellbildning och påpekar att dessa ekonomiska makthavare har stor medial makt varigenom de tystar röster som påkallar uppmärksamhet till denna maktkoncentration och att man på juridisk väg dessutom försökt förhindra efterforskningar på detta område.

Oavsett om det rör sig om en kartell eller inte har dessa familjer ett skamgrepp om allas vår tillvaro.