Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Snabb fart på Toyota/Stenungs-baden Yacht Club

Foto: Stenungsbaden Yacht Club

Det gick undan för båtarna på kappseglingen Tjörn Runt lördagen den 20 augusti. Först över mållinjen var Toyota/Stenungsbaden med skepparen Johnie Berntsson och hans team på tiden 2 timmar och 59 minuter. Men genom ett högt handikapp hamnade teamet efter omräknad tid enligt handikapp på plats 30.

Stenungsbaden Yacht Club och Toyota seglade Tjörn Runt med Berntsson Sailing Team och båten Edin Progressiva. Med på båten fanns bland tidigare Tjörn Runt vinnare >Oscar Angervalloch Anders Dahlsjö, samt Fredrik Janson vd på Stenungsbaden Yacht Club och Tommy Witedal på Toyota som är de som ser till att teamet träffas år efter år och seglar tillsammans. Teamet leddes av Johnie Berntsson, den duktiga matchracingseglaren av världsklass. Tjörn runt seglingen är en tradition och teamet deltog i år för 9:e gången.

– Det var en fartfylld segling med många skratt. Att vara delaktiga i det lokala båtlivet på det här sättet är viktigt för Stenungsbaden och bevisar att vi är en Yacht Club att räkna med. För oss är Tjörn Runt ett av årets allra festligaste tillfällen, säger Fredrik Janson.

För att stärka sin position som Sveriges ledande hotell för båtliv satsade Stenungsbaden Yacht Club hårt på årets upplaga av kappseglingen Tjörn Runt som gick av stapeln den 20 augusti.  Med skepparträffar, after sail, prisutdelning och regattafest visar Stenungsbaden att de är en yacht club som går framåt i snabb fart.

Även om teamet inte vann Tjörn Runt så lyckades de en jämn och hög nivå på seglingen. Det var riktigt tufft ute på havet. Självklart är vi jättenöjda, säger Johnie Berntsson efter målgång. När vi har räknat tidigare år på vad som krävs för att vinna kommer vi framtill att båten måste uppnå farter som ligger över den teoretiska maxfarten.

Stenungsbaden Yacht Club har en gedigen maritim historia och en självklar koppling till seglingsvärlden. Det var här som den svenska America’s Cup satsningen inleddes, planerades och strukturerades. Gurra Krantz, skeppare på den svenska utmanarbåten 1992, bodde på Stenungsbaden Yacht Club, rum 125, under 14 månader när satsningen planerades.

Källa: Stenungsbaden Yacht Club