Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Sista deltävlingen genomförd i Eurocup Formel Renault 2.0 för John Bryant-Meisner.

John Bryant-Meisner, 17 år gammal, medlem av Svenska Landslaget i Racing körde den avslutande tävlingen i Formula Renault 2.0 Eurocup i Barcelona Spanien. John kom på 16de resp 13de plats i de två avslutande tävlingarna. John slutar iom detta på 15 plats i Eurocupen.

Formula Renault 2.0 Eurocup är en av de absolut bästa tävlingsformerna som finns. Den följs av motorvärlden och rymmer de bästa unga förarna. John inledde sin racingkarriär vid 9 års ålder med karting i Cadetti klassen. Efter att ha vandrat genom klasserna Micro, Mini, ICA junior och KF3 internationellt inledde han 2010 i Formel Renault 2.0 i dåvarande NEZ (North European Zone) och slutade femma under debutåret. Han har deltagit i SM, EM och World Cup i Karting och är med Svenska Landslaget i Racing.

Tävlingarna inom Eurocup Formel Renault 2.0 genomfördes under 7 helger med 2 tävlingar per helg under säsongen 2011. Ibland har nära ett femtiotal förare från hela världen har deltagit i tävlingarna. Tävlingarna drivs i Renaults regi och samlar många förare från hela världen. Evenemangen är besökta av stora mängder åskådare, mellan 50.000 och 150.000 människor besöker tävlingarna per tävling. Publiken har fri tillgång till paddoc och får se och uppleva bilar och förare på ovanligt nära håll.

John Bryant-Meisner ingår som förare i teamet Koiranen Bros. Koiranen etablerades 1997 och är ett av de ledande teamen inom Europeiska Formula Renault 2.0 serien. Team Koiranen vann Team-mästerskapet Eurocup 2.0 under säsongen 2011 och är ett av de absolut högst presterande teamen. Koiranen strävar efter att serva, utveckla och förbereda lovande förare för en fortsatt Formel karriär. Närmare 80 % av alla som kör Formel 1 idag har tidigare tävlat i klassen.

– Det har varit en intensiv och lärorik säsong för mig 2011. Jag är mycket tacksam för att fått köra för Koiranen 2011. Det har inte varit lätt för motståndet är det allra bästa som finns. Nu bär det iväg till England för tester med Carlin teamet i ett par dagar. Nästa år, 2012 siktar vi på Formel 3, säger John Bryant-Meisner.

Källa: SRTS AB.