Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Segling: VM i matchracing till Göteborg 2012

Vy från Långedrag, där tävlingarna ska äga rum Foto: Wikimedia

VM-seglingar i Göteborg – det blir verklighet nästa sommar, bara en månad före OS. Det är GKSS, Göteborgs Kungliga Segelsällskap, som fått uppdraget att arrangera dam-VM i matchracing i Långedrag den 26-30 juni. – Det blir ett extra betydelsefullt VM eftersom dammatchracingen blir en egen gren vid OS i London, säger Peter Klock, VD för GKSS. OS-uppladdningen kommer att kulminera vid våra VM-tävlingar.

VM blir den sista chansen då världseliten kan mäta sig mot varandra innan det är dags för OS och dessutom i den båttyp som kommer att användas i London, Elliot.

150-åriga GKSS har lång erfarenhet av att arrangera högklassiga mästerskapstävlingar, bland annat de årliga Match Cup-seglingarna på Marstrand, en av världens ledande matchracingtävingar.

Nästa sommars VM-arrangör kommer att göra Långedrag till en lättillgänglig tävlingsarena för modern kappsegling. Målet är att locka 30-40 000 åskådare till en publikvänlig seglingsfest.

Kampen om att få arrangera dam-VM har varit stenhård och Sverige vann i konkurrens med flera andra stora seglingsnationer. GKSS har i sitt arbete haft stöd av Göteborg & Co som marknadsför destinationen Göteborg.

Den professionalism och rutin som finns på Göteborg & Co, när det gäller att arbeta för att vinna kampen om ett sådant här evenemang, har varit ovärderlig. Vi har tydligt kunnat visa vilken bra evenemangstad Göteborg är, säger Peter Klock.

Max Markusson, försäljningschef på Göteborg & Co, säger:

Vi gläds med GKSS. År 2016 söker vi dam-EM i handboll och år 2013 kommer Göteborg att vara huvudort när Sverige arrangerar dam-EM i fotboll. Det är väldigt roligt att vi lyckats få ytterligare ett stort damidrottsevenemang till Göteborg. Att det nu handlar om seglings-VM innebär att vi stärker bilden av Göteborg som staden vid vattnet.

Källa: Göteborg & Co