Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Winter Show mässan

Det har blivit dags för Winter show 2011 mässan, som är en alldeles egen mässa för skidåkare och vintersportare i den stora Stockholmsmässans nyaste del. Det finns vintersport utrustning, tillbehör och sportkläder och ett stort utbud resmål för hela familjen. De har till och med fixat en lite lounge, där det även blir afterski. Ett ganska lagom stort utbud med 40 talet utställare gör det ganska lätt överskådligt.

Winter show mässan som öppnade på fredagen riktar sig kanske mest till familjer,men det finns gott om saker för de vetgiriga att kolla på. Det är fyllt med 40 talet utställare inom alla tänkbara aktiviteter, prylar och skidutrustningar och resmål för aktiva vinterutövare. Barnen har en egen lite lekhörna kallad vinterlandet och för de som vill kan man prova att åka skridskor på en plastbana.

Några extremåkare från Rackartygarna hade lite uppvisning i en specialbyggd backe utanför hallarna.

På fredagsmorgonen hölls det en pressträff nere vi hotell Totts lounge där den nya Winter Show mässan invigdes lite stillsamt av de ansvariga. På plats berättade skidförbundet om sin verksamhet och hur bra det gått för skidbranchen trots krisen. Det är faktiskt många skidanläggningar som satsar på rejäla investeringar inom lite olika områden och en del bygger till och med ut. Idrefjäll har till exempel byggt en ny toppstuga och satsar stort .
De har också ett sammarbete med ingen mindre än föredetta världsstjärnan Pernilla Wiberg.
Hon är på plats och berättar om lite olika intressanta saker som händer i Idre Fjälls monter.
På pressträffen fick on berätta lite snabbt om karriären ,skidåkning då och nu och vad hon sysslar med nu förtiden. Hon fick frågan vad hon var mest stolt över och det var lite svårt så här lång tid efteråt. Men hon tyckte bland annat att det var kul att ha fått vara med under den dramatiska utvecklingen av skidsport med olika material från bambukäppar till de modernaste skidorna.
Hennes karriär var ju otroligt fin och nu har hon även ett finger med hos IOK bland mycket annat som tvjobb, sportkommentator och andra kul evenemang.

Enligt skidföreningen SLAO har vi faktiskt ökat skidåkandet utför från 1,7 till 2,1 miljoner utövare på 10 år. Snowboard har gått ner lite, nu är det 10 % som åker snowboard och resterande 90 % åker helst skidor.

Det finns ett antal av de största skidmärkena på plats som Rossignol och Head och massor av olika kläder och annat smått och gott. Det kanske inte är så stor yta jämfört med övriga hallar utan det blir ganska lagom överskådligt.
En kul grej var att några av Heads skidor har specialdesignats av Motorheads sångare Lemmy Kilmister! Han är inte bara en tuff, hård rockande musiker utan har även en annan sida.

Förutom det hålls ett antal olika föredrag nere vid Hotell Totts lounge. Det gav en lite skön avslappnande känsla med mjuka skinnsoffor och lite sprakande fuskbraskamin i ena hörnet. Här kommer såklart också bli klassisk afterski fest i slutet av mässan fredag och lördag med ett riktigt partyband som heter Patriks Combo från Östersund.