Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Petra Granlund närmar sig EM-formen

Petra Granlund hade en bra tävlingshelg å¨Nordsjøstevnet, den internationella stortävling i Stavanger. Hon vann flera lopp och klarade att besegra flera konkurrenter som OS-segraren Hinkelien Schreuder från Holland på 100 meter fjärilsim sen vann hon både 200 medley och 200 frisim. Nu närmast följer SM i Eriksdalsbadet vilket även är EM-kval.

Nordsjøstevnet, den internationella stortävlingen i Stavanger, blev en fin framgång för Väsbys Petra Granlund. Konkurrensen var som vanligt tuff med bland andra OS-segraren Hinkelien Schreuder från Holland och Norges egen OS-guldgosse Alexander Dale Oen. Men Petra tog för sig, besegrade Schreuder på 100 fjärilsim och vann även 200 frisim och 200 medley. Dessutom blev det två andraplatser och en tredjeplats. Nu väntar närmast SM i Eriksdalsbadet som också är kvaltävling till EM i Szczecin i Polen i december. Petra har EM-medaljer att försvara: guld 2008 och silver 2009 på 200 fjärilsim. Förra året avstod Sverige från EM till förmån för VM i Dubai. Där blev Petra bronsmedaljör på 200 fjäril.

Petra var ensam men stark i Stavanger. Väsbys övriga elitsimmare var på träningsläger i Polen och är nu taggade inför SM som börjar den 24:e. Meningen är att Väsby på nytt ska vara med och kriga om totalsegern samt ta hem medaljstriden precis som vid ute-SM i Halmstad i somras.

Källa: Väsby Simsällskap.