Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Fotomässa med bredd och spets

Foto: Tobias Dahlén / Photo Passion.

På årets Fotomässa på Stockholmsmässan är det som vanligt fullt med saker för alla fotointresserade. Antingen om man gillar fotografera, är proffs inom foto eller bara vill se på fina bildutställningar. Det finns massor av information om olika produkter, nyheter och utbildningar,men självklart även kortare seminarier eller workshops med erfarna proffs.

Det var äntligen dags för den populära Fotomässan på Stockholmsmässan. Publiken strömmar dit som vanligt och det finns mängder av saker att se och klämma på.
Alla de stora märkena är på plats och visar upp produkter. Tyvärr är det lite begränsat utbud av produkter för professionella fotografer på plats, men för övriga besökare finns det en hel del nyheter och annat roligt att beskåda.

Det finns som alltid massor av fotobutiker med tillbehör och foto och film relaterade böcker finns över hela hallen.

Foto: Tobias Dahlén / Photo Passion.

I hallen finns det ett par olika fotoutställningar. DN och SVD har ett par egna utställningar med pressfotografier. Även andra kända och okända fotografer får visa upp sina alster i några fina utställningar.

Seminarier och workshops är ständigt pågående på de olika scenerna . Bland annat visar en del kända fotografer och bildkonstnärer olika tekniker och arbetsmetoder för att få ett lyckat resultat. Det kan vara allt från inställningar till rena praktiska detaljer. Ibland behövs inte så mycket för att gå från en hyfsad till jättebra bild.

Det är ett stort intresse för rörlig bild vilket även märks på mässan. Det finns till och med ett seminarie där man går igenom och gör en liten kortfilm på plats. Perfekt för de som gillar filma med kameran istället för att ta vanliga bilder.

Vill man filma med videokamera finns det en del nya produkter för normalanvändare från Sony, Panasonic och Canon. Det finns även några produkter för mer proffesionellt bruk inklusive stativ och bärselar.

Det visas även live modellfotografering där han beskriver vad han gör samtidigt. Det är mycket att tänka på för att få ett lyckat resultat. Intresset är ganska stort för denna visning. Det är en liten dröm för många om att fota riktiga modeller kanske? Men roligt är det ju garanterat och rekommenderas av flera som testat både för fotografer och modeller.

På plats fanns även flickfotografen Bingo Rimér som nyligen släppt sin bok. Det fanns till och med möjlighet att vinna en session med honom i en utställarmonter. Det är ju ett bra säljknep att anknyta proffsen eller kändisar till sina olika märken.

Foto: Tobias Dahlén / Photo Passion.

För den som vill slå till och skaffa en riktigt fet skrivare kan vi nämna Epsons nya som klarar kantfria utskrifter med 1.60 meter bredd.