Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Världens kraftfullaste armbrytartävling arrangeras i Skellefteå

Heidi Andersson Foto: Wikimedia

Tillsammans med samarbetspartnern Skellefteå Kraft kommer den åttafaldiga världsmästarinnan Heidi Andersson att förverkliga sina drömmars tävling i Skellefteå på internationella kvinnodagen i samband med att hon firar 20 år som armbryterska.

– Skellefteå Kraft World Challenge är så mycket mer än bara en armbrytartävling. Den bidrar till jämställdhet och ett uttryck för att ingenting är omöjligt. I Sverige ser vi det som en självklarhet att kvinnor är starka, stolta elitidrottare, men det är långt ifrån en självklarhet världen över, säger Heidi Andersson.

SkellefteåKraft World Challenge är en landskamp mellan Sverige, Ryssland och Litauen, vilka är världens tre bästa armbrytarnationer. Totalt kommer det att vara nio kvinnliga tävlande. Alla möter alla utom inom det egna laget och man får en poäng för varje vunnen match. Varje match avgörs bäst av tre. I det svenska laget ingår Heidi Andersson, Fia Reisek och Sarah Bäckman.

– Målsättningen är att Skellefteå Kraft World Challenge ska bli en årligt återkommande tävling och att den i framtiden utvecklas till en världscup. Det är i sin tur ytterligare några steg i riktning mot OS, avslutar Heidi.

Källa: Skellefteå Kraft.