Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Robert Whitaker satte ett nytt världsrekord i barbackahoppning

Foto: Tobias Dahlén / Photo Passion.

Världsryttaren Robert Whitaker hoppade under barbackahoppningen i Ericsson Globe över 2.12 meter, och satte ett nytt världsrekord på kuppen. Efter att alla de andra ryttarna rivit ut sig stod till slut han som vinnare och världsrekordinnehavare.

Robert Whitaker kände att hästen Waterstone verkade vara  i bra form och skulle kunna satsa hela tävlingen. Fast han räknade ju inte med att sätta världsrekord! Han har hoppat en del barbacka genom åren tidigare och haft en hel del framgångar med en annan häst som faktiskt vann 15 tävlingar i rad!

För er som inte vet betyder barbacka att man inte har någon sadel att hålla sig kvar med på hästen.Under denna lite udda hopp tävling hoppades det över en rejäl låtsasmur i skumplastmaterial. Det var bara 4 deltagare med i denna tävling ska understrykas. De höjde muren allt mer tills det bara var en som var kvar och slutsegraren blev till slut Robert Whitaker på Waterstone.

Om de hade höjt prissumman lite mer kanske han fortsatt och hoppat högre ändå, sa Robert lite skämtsamt. Men han kommer kanske tillbaka nästa år och försvarar vinsten.