Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Husdjursmässan 2012 är en fest för djurälskare

Foto: Tobias Dahlén / Photo Passion.

På Kistamässan pågår Husdjursmässan för fullt till alla djurälskares glädje. Där finns massor utav djur som små möss,kaniner, ödlor, ormar, katter, hundar, fåglar, getter, får, kor och hästar. De har agilitytävlingar ,ponnyridning och även ”klapphörna” för de mindre barnen. Många tillbehör och kläder och mat för både människor och djur.

Kistamässans Husdjursmässa 2012 är en stor men ändå ganska gripbar mässa för alla med djurintresse, framför allt barnfamiljer. För de som vill kan man få veta det mesta i de olika stånden med utställare från olika förreningar.
Det finns förutom djur också en massa tillbehör, djurmat och kläder för alla i familjen till bra priser. Många föreningar som informerar om djur och skötselråd och tips för de som funderar på att skaffa ett husdjur.

Vill man ta nåt att fika eller äta finns det också på mässan såklart. För att inte inte få hår eller annat olämpligt i maten rekommenderar vi tvätta händerna på tvättstationerna om ni klappat några djur.

Ponnyridningen var ju jättepopulär som alltid för både små som stora barn. Det kostade bara 40kr så det var ett ganska bra pris. Bredvid stod ett antal djur uppställda förutom hästar som shettlandsponny och gotlandsruss, fanns det även fjällkor , getter och på ett annan liten inhägnad var det får som även blev klippta för nyfikna ögon.

I agility avdelningen tävlade de i tre olika klasser liten,  mellan och stor . I agility gäller det att ta sin hund runt en speciell hinderbana på tid. Påminner lite om hästhoppning med avdrag för rivningar osv, men de har väldigt många typer av hinder och till och med tunnlar och en liten slalombana. Detta är en riktigt fartfylld och rolig tävling då hundarna rusar med hög fart genom alla svårigheter med deras mattar och hussar som leder.

Vi träffade bland annat en dam med en liten söt Jack Russelhund som hette Razzel som vunnit flera gånger genom åren. Han är 8 år och numera veteran i sin klass. Matte berättade att Razzel blev som förbytt då de besökte  en sån där agilitytävling. Han bestämde nästan helt själv att det här ville han också göra!