Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Samsung Galaxy Nexus första mobilen med Ice Cream Sandwich


Google har lyckats igen. Trots förseningar, spekulationer och allehanda rykten, är Android 4,0 äntligen här. Den uppgraderade versionen av Android, med det lustiga namnet Ice Cream Sandwich, är en mjukvara i tiden, med häftiga funktioner som fungerar smidigt och snabbt.

Den nya uppgraderade versionen av Android till 4,0 är äntligen här med det lustiga namnet Ice Cream Sandwich. Den stora nyheten i mjukvaran är det kombinerade stödet för mobiltelefoner och surfplattor. Genom ett antal mindre förbättringar vad gäller stödet för tvåkärniga processorer, hårdvaruaccelererat gränssnitt och skräphanteringen hoppas också Google på att Ice Cream Sandwich ska blir ett snabbare och smidigare system för användarna. Snabbt blir det även för den som vill skicka över information mellan två mobiler med Ice Cream Sandwich. Med funktionen Android Beam kan informationen skickas trådlöst mellan telefonerna på ett smidigt och enkelt sätt.

För användaren av Ice Cream Sandwich är kanske den mest uppenbara nyheten det nya gränssnittet med helt nya kommandomöjligheter och ett fräscht och unikt typsnitt vid namn Roboto. Dessutom finns stöd för ansiktsigenkänning. Därmed kommer det att gå att låsa upp telefonen genom att låta kameran läsa av ansiktet, istället för att behöva slå in en pinkod. En lustig detalj, som tyvärr inte fungerade på pressvisningen, men som lär fungera i praktiken.

Än så länge finns det bara en enda telefon som säljs med Ice Cream Sandwich. Det är telefonen Nexus, en telefon som utvecklats av Samsung i samarbete med Google. Nexus finns nu till försäljning.

Källa: nymobil.