Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Norska mördaren Breivik kan ha lämnat varning innan massakern

Enligt ekot hade någon ringt till norska regeringens kansli och lämnat hot om att skjuta ungdomsförbundsmedlemmar och skällde på regeringen och berättade om nåt manifest, flera månader innan massakern 22 juli.Mycket tyder på att det kunde varit Breivik själv.

En man ringde till norska regeringskansliet och skällde ut regeringen och hotade att skjuta ungdomsförbundets medlemmar och berättade om nåt manifest flera månader innan massakern 22 juli.
Den som tog emot samtalet reagerade först och lämnade uppgifterna till sin chef, men sen gick det inte vidare till polisen. ”- Det verkade inte vara ett konkret hot enligt Eva Måge Brown”, avdelningschef vid regeringens servicecenter till nrk.
Det har ännu inte bekräftats att det var Breivik som varnade för massakern. Men likheterna är ju obehagligt stora. Försvarsadvokaten tyckte det var konstigt att polisen inte begärt ut den inspelning av samtalen som finns. ”– Förutom att få veta vem som ringde är det viktigt att reda ut om det var en varning om det som sedan skedde, säger advokat Vibeke Hein Bæra.”

Källa: Ekot,SR.