Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Socialdemokrater: Stefan Löfven klokt och framåtsyftande val

Foto: Wikimedia

 

– Stefan Löfven är ett klokt och framåtsyftande förslag till ny partiledare, säger EU-parlamentariker Göran Färm (s).

– Socialdemokratin behöver en ledare som kan sätta fokus på de avgörande framtidsfrågorna: jobben, välfärden, en hållbar utveckling och Sveriges förmåga att utvecklas i en alltmer globaliserad värld. För detta har Stefan Löfven rätt bakgrund. Han är en tung facklig ledare som står stadigt med fötterna på jorden, samtidigt som han har lett viktiga delar av socialdemokratins programförnyelse och har ett tydligt internationellt intresse. Den kombinationen är inte helt vanlig, men den har Stefan, säger Färm.

Göran Färm har lärt känna Stefan Löfven framförallt i olika Europapolitiska sammanhang och ser i honom en ledare som också kan spela lagspel:

– Arbetarrörelsen är idag i ett sådant läge att det inte räcker med en ny partiledare för att vända utvecklingen. Det behövs ett starkt lag i ledningen, för att både kunna forma den politik som ska kunna matcha den moderatledda regeringen inför valen 2014 och samtidigt ge ny kraft till socialdemokratin som organisation och rörelse. Trion Löfven/Österberg/Jämtin kan bli en stark kärna i ett sådant lag, som dock behöver kompletteras med några ytterligare krafter, gärna med internationell erfarenhet – och så någon spännande företrädare för en yngre s-generation, säger Färm.

Källa: Svenska Socialdemokrater i Europaparlamentet