Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Grand Hôtel KRAV-certifierar sina restauranger

Grand Hôtel satsar på hållbar mat och KRAV-certifierar sina restauranger.

– Vi har under många år arbetat med ekologisk mat. Nu vill vi tydligare visa detta för våra gäster, säger Maria Maruska, Källarmästare på Grand Hôtel.

Restauranger kan KRAV-certifieras med ett, två eller tre KRAV-märken för att visa matgästerna hur stor del av restaurangens mat som är tillagad med KRAV-godkända råvaror. Ju mer KRAV-godkända råvaror desto fler KRAV-märken:

  • Ett märke = 25 % KRAV-godkända produkter
  • Två märken = 50 % KRAV-godkända produkter
  • Tre märken = 90 % KRAV-godkända produkter

– Antal KRAV-märken är minst lika viktigt som antalet stjärnor på en restaurang. Vi hoppas att det ska underlätta för alla som vill äta på en restaurang som bidrar till en hållbar gastronomi, säger Lars Nellmer, VD för KRAV.

Restaurangerna inom Grand Hôtel har idag ett KRAV-märke:
– För oss är kvalitet centralt. Vi hanterar stora volymer och tillgången till produkter av yppersta kvalitet är viktig. Vi ökar långsamt andelen ekologisk mat vilket vi kommer att fortsätta med, säger Maria Maruska och säger att:
– 30 procent av våra viner är ekologiska eller biodynamiska och andelen ökar hela tiden.

En KRAV-certifiering innebär att mängden och typen av råvaror kontrolleras av ett oberoende certifieringsföretag, så kallad tredjepartscertifiering.

Källa: Krav