Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

”Mirakel” i kyrkklockorna i Ystad

Foto: Wikimedia

”Mirakel”, skriven och producerad av Fredrik Andersson och framförd av Björn Ranelid och SaraLi, är utan tvekan årets mest omtalade bidrag i Melodifestivalen. Melodin finns redan remixad för DJ:s i olika versioner. Nu har Ystads församling gjort en egen kortversion för kyrkklockorna i S:ta Maria kyrka i Ystad.

Fredrik Andersson sitter i sin musikstudio, Cardiac Music Group, vid Stortorget i Ystad med utsikt över Mariakyrkans torn. Han berättar om den osannolika uppmärksamhet Mirakel fått. Men det är inte första gången. Hans Zlatan-låt ”Whos da man” framförd av hans eget band Elias feat Frans blev också en riktig hit. Så pass att församlingen i Karlskrona tog den till sig under fotbolls-VM 2006.

Texten i Mirakel är ett äkta kärleksbudskap och skulle vara ”klockren” i Mariakyrkan, tyckte Itta Johnson, marknadsstrateg på Ystads kommun och kontaktade kyrkoherde Susanne Keyser i Ystads Församling.
Keyser gillade idén och församlingens kyrkomusiker Thomas Wallin skred till verket.

Från och med fredagen den 9 mars kl 12.00 kommer en kortversion av Mirakel att ljuda från S:ta Maria kyrka i Ystad.

Cardiac Music Group gör musik med hjärtat. Därav namnet.

Mirakel finns remixad i olika verioner producerade av artister knutna till CMG, bl a Djurpark och FAS3.
Versionerna finns nedladdningsbara på Youtube.

Fredrik Andersson och SaraLi kommer från Ystad. Björn Ranelid var i 10 år verksam som mycket uppskattad lärare på Sydskånska gymnasiet i Ystad och bor delar av året i Kivik.

Källa: Ystad kommun