Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Project X

Foto: Wikimedia

Project X är en originell fartfylld historia som vilken highschool film som helst, förutom att den känns nästan dokumentär  då den filmas mest via en bärbar kamera. Men sen blir det en fantasifullt urflippad actionkomedi som knappt har visats förut. Baksmällan producenten Todd Phillips har gjort det igen. En tokrolig film, nu om 3 ungdomar som går lite för långt för att skaffa sig en tjej till varje pris och bli  populära i skolan. Den lilla hemmafesten blir något som ingen glömmer i första taget!

Project X låter som en actionfilm, eller en fantasy film, och, ja, denna film har allt detta inkluderat, massor av action och fantasi.  Project X är en riktigt fartfylld film och en typiskt amerikansk komedi  från high school där det går ut på att skaffa sig en tjej till varje pris och bli den populära där alla vet vem just du är.

Project X  handlar om tre killar som är kompisar på gymnasiet (high school) men som är ett par nollor som ingen vet vem dom är eller bryr sig om. Detta vill killarna förändra på. Hur då? Jo vi ställer till med en fest som ingen  kommer att glömma, utan som går till historien. En av killarna, Thomas Mann, fyller 17 år och föräldrarna åker lämpligt bort över helgen. Det blir en hemmafest där alla kommer och där allt händer och då menar jag verkligen att ALLA kommer och att ALLT möjligt händer.

Project X filmas av deras kompis som vill förverkliga denna händelse för de tre killarna då de går från nollor till festprissar. Det kan vara lite jobbigt  med filmningen som är hackig emellanåt och bilderna som studsar omkring.

Favoriterna  är de två säkerhetsvakterna som är de yngsta i partyt och miniatyr i jämförelse med alla andra. De tar sitt jobb på högsta allvar och tar till alla medel för att inte partyt ska bli förhindrat.

I salongen skrattades det filmen igenom och när filmen var slut gavs en rejäl applåd och heja rop från publiken. Den ungdomliga publiken älskade filmen och gav den högt betyg och tyckte den var ball och cool. Project X liknar filmerna Amerikan Pie och Baksmällan, antingen gillar du denna typen av film och då kommer du att älska filmen eller inte och då missar du detta party.

Project X- Hemmafesten

Regissör: Nima Nourizadeh
Författare: Matt Drake och Michael Bacall.
Genre: Komedi
Tid: 1.30 tim
I rollerna: Bla Thomas Mann, Oliver Cooper och Jonathan Daniel Brown.
Tillåten från 11 år

Aftonkuriren ger denna galna och roliga ungdoms-party-film starka betyget:

AAA

Premiär: 20 april.