Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Jag blev slagen klockan fjorton och fyrtiofem

Foto: Wikimedia

 

1653 nödrop om våld i hemmet blir unik internationell teater på Dramaten.

Han bara slog och slog består av Éléonore Merciers anteckningar från den långa tid hon var jourtelefonist på en organisation mot kvinnomisshandel. Under sjutton år skrev hon ner första meningen i varje samtal hon tog emot.

Den 2 juni skapas en unik föreställning med texter ur boken på Dramatens stora scen: Jag blev slagen klockan fjorton och fyrtiofem. Det sker inom ramen för Bergmanfestivalen i ett internationellt projekt med en rad framstående europeiska teatrar, samtliga medlemmar i nätverket MITOS21. Från varje teater kommer en regissör och en skådespelare till Dramaten, och resultatet blir en föreställning med en svit olika tolkningar och gestaltningar av bokens många röster. Under Bergmanfestivalen 2009 gavs en motsvarande föreställning – då på temat Barack Obamas segertal; Obama Victory Speech Project.

Jag blev slagen klockan fjorton och fyrtiofem livestreamas på webben i samverkan med Svensk scenkonst. Runtom i Sverige kommer en rad svenska länsteatrar att ansluta sig och arrangera egna föreställningar.

Källa: Dramaten