Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Tre skadade vid båtolycka i Mälaren

Foto: David Spak / Spakmedia.

En båtolycka inträffade vid 16.10 i Mälaren utanför Bolinder strand i Kallhäll. Räddningstjänst, flera ambulanser och polis kallades till platsen. Tre personer skadades och fick föras till sjukhus.

Det var på lördagseftermiddagen som båtolyckan inträffade. En cirka 6 meter lång båt slog runt och sjönk till botten. Fem personer befann sig ombord på båten, varav tre personer skadades och fick föras till sjukhus.

– De körde jättefort och när de skulle göra en sväng gick något fel. De slog runt och alla personer hamnade i vattnet, säger ett ögonvittne.

Ett annat ögonvittne säger att en person hoppade över bord strax innan båten slog runt. Samma ögonvittne berättar att en av personerna träffades i ryggen av båten.

En större räddningsstyrka med räddningstjänst, ambulanshelikopter, flera ambulanser och polis kallades till platsen. Tre skadade personer togs omhand på plats, varav en fick flygas till sjukhus i helikopter.

Skadeläget för de drabbade är oklart, men enligt polisen i Järfälla ska ingen av de skadade ha ådragit sig livshotande skador. Kustbevakningen kallades också till platsen för att kontrollera att ingen olja läckt ut i vattnet.

Källa: Stockholms Nyheter.

Foto: David Spak / Spakmedia.
Foto: David Spak / Spakmedia.