Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Ny allmän badstrand i Stavsnäs invigs 5 juli

Foto: Värmdö Kommun.

För första gången på många år invigs en ny allmän badplats i Värmdö Kommun. Det är det kommunala bolaget Värmdö Hamnar som efter köpet av egendomen Susegårda har rustat den tidigare privata stranden vid Helgarsviken och öppnat den för allmänheten.

– Vi är väldigt glada att kunna erbjuda såväl lokalbefolkning som besökare en fin badvik med både sandstrand, klippor och badbrygga säger Michael Larkner, VD för Värmdö Hamnar. I synnerhet som det råder brist på allmänna badstränder i området.

Badplatsen är lättillgänglig med en bred gångstig som leder ner till stran-den och tydlig skyltning från den stora hamnparkeringen i Stavsnäs Vin-terhamn. Trots närheten till hamnen ser man inte en skymt av den livliga hamnverksamheten.

I framtiden kommer, enligt bolagets planer, stranden att kompletteras med en stugby bestående av ett 50-tal småstugor. Den gamla byggnaden Suse-gårda , uppförd 1905 och ritad av Ferdinand Boberg, kommer att renove-ras och tjäna som vandrarhem, café, samlingslokaler och reception.

Källa: Värmdö kommun.