Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Sten Nordin (M): Stockholms höga livskvalitet prisas i internationell ranking

Internationella analysföretaget The Economist Intelligent Unit nya rapport ”Best City 2012” – en ranking över världens städer olika kvaliteter – placerar Stockholm som sammanlagt den 6:e bästa staden i världen att leva i. Rankingen tar fasta på värden såsom grönområden, hälsa, kontakter med omvärlden, utbildning och kultur.

– Internationella rankings som denna visar på en trend att Stockholm attraherar inte bara nationellt, vilket vi gjort mycket länge, men nu också internationellt, säger Sten Nordin (M), finansborgarråd och kommunstyrelsens ordförande i Stockholms stad.

På första plats i ”Best City 2012” kom kinesiska Hong Kong följt av japanska Osaka och Amsterdam i Nederländerna. Sämst stad att bo i enligt rankningen är Harare i Zimbabwe.

– Det är återkommande att Stockholm särskilt i det sammanfattande området ”livskvalitet” som tar hänsyn till både den mjuka välfärden och den hårda infrastrukturen för de boende får mycket höga placeringar i internationella konkurrensen, säger finansborgarrådet Sten Nordin (M).

– Både den här internationella uppmärksamheten och de värden som rankingen lyfter fram kan öppna upp för ännu fler internationella investeringar i Stockholm och att ännu fler kan väljer att bosätta sig i regionen. En utveckling vi då välkomnar, säger finansborgarrådet Sten Nordin (M).

Källa: Moderaterna i Stockholms stad.