Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

SL ökar takten i arbetet med spärrarna

Foto: David Spak / SpaksMedia.

SL tar nu ett samlat grepp för att åtgärda problemet med resenärer som skadar sig i tunnelbanans spärrar. Den 25 september ska en handlingsplan presenteras för trafiknämnden. StockholmsNyheter har pratat med Mathias, som fick ett kraftigt slag av en SL-spärr.

– Varje skada i spärrarna är olycklig. Dagligen sker över två miljoner spärrpassager i tunnelbanan. Det är SL:s ansvar att dessa är säkra och trygga, säger SL:s vd Anders Lindström i ett pressmeddelande.

Inom kort träffar SL de företag som levererat spärrarna för att skyndsamt se över vilka ytterligare tekniska anpassningar som kan göras.

StockholmsNyheter träffade Mathias som klämdes i en SL-spärr på Stockholms central.
– Jag skulle gå ner mot tunnelbanan och gick mot spärren. Den var öppen, men precis när jag gick igenom smällde den igen och jag fick ett kraftigt slag över kroppen, säger Mathias.
Han uppger också till StockholmsNyheter att det kändes väldigt obehagligt när spärren slog igen.

Mathias anmälde aldrig incidenten. Redan i år har flera personer klämts och anmält att de skadats i SLs spärrar. Det är också vanligt förekommande att spärrar slår igen mitt framför resenärer. Detta sker framför allt när folk ska passera ut genom spärrarna. För att SL ska få bättre kunskap om varför olyckor inträffar ska man ge sig ut till stationerna för att göra studier och intervjua personer.

Därför ska vi ordentligt analysera de olika situationer då olyckor inträffar. Det kommer bland annat att göras med hjälp intervjuer och studier ute i trafiken.

Den 25 september presenteras en analys och en konkret handlingsplan för landstingets trafiknämnd.

Källa: StockholmsNyheter.