Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Nytt rekord för P4:s Världens barn-insamling: 5,7 miljoner

Nytt rekord för P4:s Världens barn-insamling: 5,7 miljoner

Sveriges Radios vd Cilla Benkö kunde i direktsändning på fredagskvällen konstatera att P4 på nytt slagit insamlingsrekord i kampanjen för Världens barn. Totalt har det på två veckor samlats in 5 760 842 kronor. De tre lokala kanaler som samlat in mest bland sina lyssnare är P4 Stockholm, P4 Halland och P4 Västernorrland.

Runt om i landet har P4 kampanjat för Radiohjälpens insamling Världens barn på gator och torg. Man har fått hjälp av artister, barnkörer, trollkarlar, politiker och präster. Barn har kommit och lämnat över sina sparade ”tandfe”-pengar, företag har skänkt personalens julbordspengar.
– Särskilt anmärkningsvärt är att så mycket av pengarna kommit i små portioner, säger Sveriges Radios samordnare Tomas Gustafsson. En guldtia på insamlingstelefonen, en tjuga i en insamlingsbössa. Det har bara kunnat bli så mycket pengar genom att så många svenskar har brytt sig.

Lotta Bromé och programmet P4 Extra har varit motor i insamlingen. Lotta har vädjat, lockat och förmått programmets dagliga miljonpublik att engagera sig för barn som har det svårt. Bara till P4 Extras insamlingsnummer har det ringts mer än 60 000 samtal vilket gett drygt 1,8 miljoner.

De tre lokala kanaler som samlat in mest:
P4 Stockholm – 754 951 kronor
P4 Halland – 380 487 kronor
P4 Västernorrland – 274 108 kronor

Källa: P4 Sveriges Radio.