Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Sverige gör enorm bragd mot Tyskland vänder underläge 0-4 till 4-4

Sverige gör en riktig bragd i andra halvlek och vänder matchen mot Tyskland från 0-4 till 4-4. Det är den största vändningen genom tiderna och det är mot Tyskland på bortaplan!

Det började med en svag första halvlek där svenska laget hade svårt att få igång sitt offensiva spel och tyskarna styrde spelet.. De hade ganska lätt att spela sig igenom Sveriges försvar. Det kändes som de kunde spela lite hur de ville. 1-0 kom redan efter 8 minuter då Tysklands Klose tryckte i sitt första mål. Sverige tappade mycket mark och fick det allt svårare stå emot den tyska offensiven.Sen i 15 minuten sätter Klose sitt andra mål 2-0. Sen rinner tiden iväg snabbt till 39 minuten då Tysklands Mertesacker sätter 3-0.

Till andra halvlek byts Kacaniklic och Källström in vilket visar sig vara ett lyckodrag. Det fortsätter med flera farliga lägen från tyskarna då Sverige försöker få upp spelet i banan och sätta press på tyskarna. Efter ett misslyckad uppspel kontrar tyskarna och spelar snyggt förbi svenska försvaret.Till slut får Özil chansen och trycker in bollen till 4-0 för Tyskland.

Tyskarna slappnar sen ganska naturligt av lite. Sverige börjar nu få lite mer press i försvarsspelet och har lite flyt i passningarna. Tyskarna kan nu inte spela igenom det Svenska försvaret lika lätt som i första halvlek. Redan några minuter efter tyskarnas mål lyckas Sverige erövra bollen och Källström får till ett perfekt inlägg till Zlatan som snyggt nickar bollen i mål till reducering med 4-1.
Men det tar det inte slut där utan bara 2 minuter senare spelar Källström fram bollen till Lustig som lyckas lura försvaret och trycker in bollen i mål förbi målvakten till 4-2.
Efter detta ökar Sverige trycket under ett par sköna minuter och lyckas nästan sätta ett tredje mål där Lustig tyvärr missade.

Efter detta fortsätter Sverige spela med ett större driv och fortsätter sätta press på tyskarna som inte hinner spela runt lika lätt som tidigare. Snart kommer en fin framspelning från Kacaniklic till en djupgående Elmander som trycker in 4-3 i den 75 matchminuten.
Nu gäller det bara för sverige att kämpa för det där kvitteringsmålet, det är bara ett mål upp!
Den nyligen inbytte och landslagsdebuterande Sana får snart därefter efter 85 minuter spel ett gyllende läge att kvittera i öppet mål men, förivrar sig och missar ganska grovt. Om han tagit ner bollen istället för att dra till den direkt skulle det nog kunnat blivit ett drömmål för honom.Tyskarna spelade taktiskt runt bollen utan nån riktig offensiv vilja och fick till och med frispark mot sig för fördröjande av spel.

Med bara minuten kvar av förlängningen får Sverige ett sista läge och lyckas få bollen till Elm som sätter den i mål i sista sekunden till 4-4. Det blir alltså en poäng med oavgjort 4-4 i denna tuffa bortamatch mot ett av världens bästa lag Tyskland! Detta är en av de största bragderna i svensk fotbollshistoria och det är ju nästan ofattbart skönt!