Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Störningar i tågtrafik till och från Stockholm central under måndagen på grund av vattenläckage

Störningar till och från Stockholm Central är att vänta under måndagen på grund av skador orsakade av ett vattenläckage. Det är främst pendeltågstrafik som drabbas.

Under söndagseftermiddagen brast en avloppsledning i samband med utförande av arbeten på Citybanan och vatten strömmade in på Stockholms södra. Läckan lokaliserades och tätades under söndagskvällen och vattnet började sjunka undan. Vattenmängderna har dock orsakat stora skador på spåranläggningen som måste åtgärdas. Detta drabbar tyvärr måndagens tågtrafik som kommer att reduceras kraftigt och vissa avgångar tvingas att helt ställas in.

Stockholmståg

Pendeltågen på sträckan Bålsta-Nynäshamn ställs samtliga in mellan Stockholm C och Stockholm S (tågnummer 25XX och 28XX) (Vänder vid Cst repektive Sst och går tillbaka).

Insatstågen Södertälje/Tumba-Upplands Väsby och omvänt ställs in helt (tågnummer 29XX).

Insatståg till och från Jakobsberg ställs in söder om Stockholm C (23XX) (trafikerar endast sträckan Jakobsberg-Stockholm C och omvänt) Dessa trafikerar spår 17 på Stockholm C.

Pendeltåg som vänder på Stockholms södra trafikerar spår 1 och 2, genomgående pendeltåg trafikerar spår 3 och 4.

SJ

Tåg 121, 125, 126 och 130 ställs in i sin helhet. (Stockholm C-Hallsberg och omvänt).

Fjärrtåg söderifrån trafikerar i huvudsak spår 18 och 19 på Stockholm C i morgonrusningen, spår 17 upplåts åt pendeltåg till och från Jakobsberg.

Källa: Trafikverket.