Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Petra Mede blir ensam programledare för Eurovision Song contest Malmö 2013

Foto: Linda Gabor / Aftonkuriren.
Foto: Linda Gabor / Aftonkuriren.

Det är Petra Mede som är programledare för Eurovision Song contest Malmö 2013.Hon är komiker,skådespelare och författare och har en stor vana vid produktioner som melodifestivalen.Det är några saker som gör henne bättre lämpad än alla andra kandidater. Christer Björkman var väldigt nöjd med att få presentera  programledaren inför press och tv.

Petra Mede blev presenterad som program ledare av Eurovision 2013 under måndagen inför en stort medieuppbåd på operakällaren i Stockholm. Efter en lång tids hemlighetsmakeri kunde festivalansvarige Christer Björkman nu äntligen släppa nyheten. -Det är jätte spännade och det var aldrig någon tvekan . Jag sa ja direkt när jag fick frågan. Det är något som Petra sa att hon hade kommit till insikt med , varför ska man säga nej. Man kommer oftast längre med att säga ja enligt henne.

Petra Mede som är komiker,författare och skådespelare har varit en självklart val under hela tiden.  – Hon har värmen, humorn och närheten som behövs för att ge publiken en oförglömlig upplevelse säger Christer Björkman.

De tycker att det ska fungera bättre med en ensam program ledare och vill hålla mer fokus på en person än att ha två tre stycken. Det kommer bli en ganska tuff uppgift men vi tror att om nån klarar detta uppdrag så är det Petra Mede, säger Christer.

Petra Mede har varit programledare för flera andra produktioner som melodifestivalen, guldbaggegalan och nu leder hon programmet Maestro i SVT. Med hennes erfarenhet och talang kommer publiken att få en bra show. Hur programmet kommer se ut är nåt de nu kommer att jobba på fram till maj när det är dags för delfinaler och huvudfinalen.

Foto: Linda Gabor / Aftonkuriren.
Foto: Linda Gabor / Aftonkuriren.

Eurovision show producer är Christer Björkmans officiella titel. Han berättar lite hur de har tänkt och varför de valde att lägga Eurovision Song Contest i Malmö.
-Med en mindre och väl inkörd arena som Malmö kan de få en mer intim upplevelse. -Vi har medvetet valt att lämna de stora och mycket påkostade produktionerna och satsa på en mer skön upplevelse för besökarna. TV kan ju de flesta göra bra men det är mycket arrangemangen runt omkring arenan och närområdet som är det som är viktigast för en fin upplevelse hos besökarna på Eurovision Song Contest. Det kommer vara mycket aktiviteter på staden gator och torg och ger alla möjligheten att få lite mer känsla av festligheterna även utanför arenan. Sen är det väldigt bra kommunikationer med tåg som går på 15 min från Köpenhamn.

Vi frågade Christer Björkman om han kommer ha ledigt nånting med tanke på att melodifestivalen börjar strax.

-Nej nu blir det fullt upp fram till finalen, säger Christer.

-Jag kommer jobba med Eurovision måndag till onsdag och sen åka ner till melodifestivalen resterande dagarna. Så det kommer bli ganska tufft att köra så i sex veckor framöver.

-Men det får gå vägen. Jag kommer ta ledigt dagen efter Eurovision finalen i maj och fram till augusti. Då stänger jag av mobilen.