Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Scania startar försäljning av bussar i Indien

tata
Foto: Wikimedia

När Busworld India i Mumbai slår upp portarna den 1 februari gör Scania för första gången entré på den indiska bussmarknaden. Då lanseras Scania Metrolink, som är en helt ny serie bussar för linje- och turisttrafik. Bussar för den indiska marknaden kommer att tillverkas vid Scanias industriella anläggning i Bengaluru.

Scanias etablering på den indiska marknaden inleddes 2007 med försäljning av lastbilar för gruvindustrin i samarbete med Larsen & Toubro. Under 2011 bildade Scania eget bolag i Indien i syfte att öka närvaro i andra fordonssegment. I slutet av 2012 lanserades en serie lastbilar för tunga vägtransporter.

Under 2012 startade även byggandet av en industriell anläggning – Scania Regional Product Centre – i ett industriområde cirka 40 km öster om delstaten Karnatakas huvudstad Bengaluru. Totalt kommer cirka 300 miljoner kronor att investeras i anläggningen, som även blir centrum för bolagets affärsverksamhet i lndien.

Den industriella verksamheten kommer att bestå av slutmontering av lastbils- och busschassier samt påbyggnad och utrustning av kompletta fordon. På samma tomt uppförs även huvudkontoret för Scanias indiska bolag med tillhörande serviceverkstad samt ett centrallager för reservdelar.

Källa: Scania