Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Findus återkallar 1-portion Lasagne, 375 gram, artikelnummer 63957

Foto: Findus.
Foto: Findus.
Findus återkallar sin 1-portion Lasagne, 375 gram. Anledningen är att Findus fått provsvar som visar att de 1-portions Lasagner som analyserats innehåller hästkött. Kunder får efter kontakt veta hur hur de kan lämna tillbaka varan.

Findus återkallar sin 1-portion Lasagne, 375 gram. Anledningen är att Findus fått provsvar som visar att de 1-portions Lasagner som analyserats innehåller hästkött.

Findus sätter kvalitet och ansvarstagande högst på agendan. Därför tar Findus nu sitt ansvar och återkallar produkten trots försäkran från leverantören att det inte handlar om någon hälsofara för konsumenten.

– Det ska självklart inte finnas något annat i våra produkter än det som deklareras på innehållsförteckningen. Vi kräver certifikat och verifikationer från våra leverantörer och gör regelbundna kvalitetskontroller. Det var vid en sådan kontroll som leverantören upptäckte avvikelsen, säger Henrik Nyberg, produktionsdirektör Findus Sverige.

Findus vill poängtera att återkallandet endast handlar om produkten 1-portions Lasagne, 375 gram.

Findus har kontaktat alla övriga nötköttsleverantörer och leverantörer av färdiglagad mat som innehåller nötkött och fått försäkran om att våra krav och specifikationer är uppfyllda.

Findus har respekt för att det kan finnas konsumenter som redan har köpt Findus 1-portion Lasagne och nu vill lämna tillbaka den. Vi ber dem då att kontakta oss på websidans konsumentkontakt eller via telefon.

Så här har Findus agerat i övrigt:

– Den 4 februari 2013 drog Findus tillbaka sin 1-portions Lasagne från kunders distributionslager.

– Findus skickade prover på lasagnen för analys.

– Findus har ställt krav på leverantören att denne ska vidta åtgärder för att eliminera sina brister.

– Findus har löpande informerat Livsmedelsverket enligt normala rutiner.

Källa: Findus.