Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Twitter på väg mot börsen – trots tidigare fiaskon

Trots ett flertal misslyckade introduktioner av hajpade it-bolag, kan nu ett av de allra största och högst värderade bolagen – Twitter – nu vara på väg till börsen. 

Rykten om en förestående börsintroduktion har spridits som en löpeld (på Twitter) sedan det offentliggjordes att bolaget värvat Cynthia Gaylor från Morgan Stanley. Gaylor har tidigare hjälpt såväl LinkedIn som Facebook och Netflix med deras affärsutveckling, och anses ha varit en avgörande bakom Facebooks intåg på börsen.

”Den här typen av värvning är en klar indikation på att Twitter förbereder sig för en börsintroduktion”, säger Sam Hamadeh, grundare av marknadsundersökningsföretaget PrivCo till Finacial Times.

Twitter är ett av de högst värderade sociala nätverksbolagen idag, och värderades i januari till 11 miljarder dollar. Med ett nytt och rekordstort reklamkontrakt med Starcom MediaVest Group lär värdet nu vara ännu högre.

De senaste åren har en hel rad it-bolag genomfört fiaskoartade börs-introduktioner, såsom Zynga, LinkedIn och Groupon.

Så sent som i förra veckan sade dessutom Jack Dorsey, en av Twitter-grundarna, att de ”inte ens funderat på en börsnotering”. Men ryktena om en introduktion vägrar ge sig.

Källa: Veckans affärer