Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Sodexo tilldelas uppdrag att driva hjälpmedelscentralsverksamhet

Foto.  Sodexo.
Foto. Sodexo.

Sodexo har erhållit ett tilldelningsbeslut från Stockholms läns landsting gällande en upphandling om att driva hjälpmedelsservice i länet. Avtalet löper över 5 år och omfattar en summa av 1,6 miljarder kronor. Vidare innehåller det en möjlighet till förlängning om ytterligare 5 år vilket gör att avtalet sammanlagt är värt närmare 3,5 miljarder kronor.

“Vi är mycket glada över att få fortsatt förtroende att sköta detta för brukarna extremt viktiga uppdrag”, säger Fredrik T. Strand, VD Sodexo Norden.

Sodexo tillhandahåller hjälpmedelsservice för Stockholms läns landsting, men även hjälpmedelsservice för ett stort antal kommuner i länet. Verksamheten bedrivs från Sodexo hjälpmedelsservice i Hallonbergen. I uppdraget ingår bland annat utprovning, service, reparation, teknisk anpassning, distribution, lager, samt rådgivning, information och utbildning till brukare och förskrivare. Sodexo har bedrivit verksamheten sedan 2003.

När den upphandlande myndigheten fattat tilldelningsbeslutet och informerat alla anbudssökande och anbudsgivare om det, börjar en tidsfrist på tio dagar att löpa. Under denna period kan upphandlingen överprövas i förvaltningsdomstol.

Källa: Sodexo.