Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Scandic tilldelas norska ekologiska priset ”Debio”

debiobrons

Scandic har tilldelats Brons Debio varumärke för sitt engagemang för ekologisk frukost . Brons tilldelas företag med minst 15 ekologiska produkter i sitt erbjudande. Idag finns totalt 23 ekologiska produkter på Scandic frukostbordet, vilket i Scandic-kedjan med de godkända ekologiska frukostprodukter i Norge.

Ger extra tyngd och möjligheter

Debio brons varumärke ger en extra tyngd till restauranger och alle innan ulika företag som medvetet fokuserar på ekologiska produkter över tid. Debio grön E – märkning kan endast användas tillsammans med den enskilda domstolen eller ekologisk ingrediens, medan matsal varumärken kan kommuniceras i dörren , menyn på hemsidan och användas i allmän marknadsföring matställe.  Servering märken för att göra det lättare för konsumenterna att välja restauranger med ekologisk mat.

– Grattis Scandic med Debio varslar i ekologiske bronsepriset. Det finns ett växande intresse för ekologiska livsmedel, som har betydligt färre tillsatser än annan mat som produceras utan bekämpningsmedel och konstgödsel. När Scandic erbjuder 23 ekologiska produkter till sina många gäster, är detta i linje med vad som mer och mer konsumenterna efterfrågar. Samtidigt Scandic ansvar och aktivt bidra till att se till att ekologiska producenter är stabil ram, vilket i sin tur bidrar till att öka produktionen av ekologiska produkter. Därför är detta en win – win situation för båda Scandics gäster och ekologiska producenter , säger kommunikationsdirektör i Debio , Trym Helbostad .

Om Debio norska märkning om vem och hür mycket krav det är for å få priset for goda ekologiska vandel.  Debio kontrollerar och godkänner ekologisk produktion i Norge , och är garant för de objekt som är markerade med Debio godkännandemärken produceras på ett ekologiskt sätt. Debio har ett märkningssystem med guld, silver och brons varumärke genom den höga andelen ekologiska livsmedel som används i det stora köket.

Sådan här funkar Debios norska märkning for å få sitt ekologiska engagemang fört fram.

Guld : Minst 90 procent av köpeskillingen på maten består av godkända ekologiska produkter.

Silver : Minst 50 procent av inköpspriset på maten består av godkända ekologiska produkter.

Brons : Minst 15 % av inköpspriset på maten består av godkända ekologiska produkter.  Alternativt , 15 olika ekologiska produkter användas när som helst .

Källdor: Ekologiske Debio och Mynewsdesk.com.