Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Panasonic LUMIX TZ70 – professionell bildkvalitet i kompakt reseformat

Panasonic LUMIX TZ70. Foto: Panasonic.
Panasonic LUMIX TZ70. Foto: Panasonic.

Nu lanserar Panasonic LUMIX TZ70 – det senaste tillskottet i sin populära
TZ-kompaktserie. Genomgående för TZ-produkterna är dess kompakta och stiliga design, höga bildkvalitet och stora kreativa möjligheter. Wi-Fi-anslutning och NFC gör det enkelt att dela bilder och videos från semestern med dina nära och kära.

Med en uppdaterad, högkänslig MOS-sensor, ett 24 mm Leica-vidvinkelobjekt, en bildstabilisator och möjlighet till videoupptagning i full HD är kameran perfekt för alla situationer. Panasonic LUMIX TZ70 ger dig kreativ frihet med t ex flera olika filtereffekter och en Time Lapse Shot-funktion, där kameran kan ta flera bilder i ett tidsintervall och sätter ihop dem till en MP4-videofil.

Genom att koppla kameran till din smartphone kan du använda den som fjärrkontroll om du själv vill vara med på bilden. På smartphone-skärmen ser du då samma bild som du skulle ha sett i kamerans sökare. Du kan där även kontrollera zoom och andra funktioner innan du trycker på avlösaren. Om du t ex gillar att ta hoppbilder hjälper Jump Shot-funktionen dig att ta bilder just när du befinner dig allra högst upp i hoppet.

Panasonic LUMIX TZ70 finns tillgänglig i slutet av februari/i början av mars 2015 till ett rekommenderat pris på 4499 SEK. Mer om TZ70 finns att läsa här.

Specifikationer för Panasonic LUMIX TZ70

Uppdaterad, högkänslig 12,1 megapixel MOS-sensor. Pixlarna är över 1,5 gånger större än i föregångaren TZ60. Resultatet blir skarpare bilder och videos, även i ljussvaga situationer.
24mm Leica DC VARIO-ELMAR vidvinkelobjektiv, 30x optisk zoom och 60x intelligent zoom ger stor räckvidd.
HYBRID O.I.S. + (Hybrid Optical Image Stabilizer Plus) och en 5-vägs bildstabilisator.
Full HD-video, 1920×1080 50p (PAL)
Control Ring – en kontrollring placerad på objektivet ger kontroll över exponering och zoom. Den ger också enkel tillgång till de mest använda funktionerna, som t ex bländare, slutartid, fokus, filtereffekter och scenläge.
Live View Finder – Den elektroniska sökaren på 0,2 tum har ögonsensor och kristallklar upplösning (1166-dot). Detta gör det enklare att få kontroll på kompositionen när du zoomar eller använder manuellt fokus, eller t ex när solen är stark och det är svårt att se på den 3 tum stora LCD-skärmen.
240 fps autofokus (AF)-sensor bidrar till att fånga de rörliga ögonblicken. Focus Peaking-funktionen meddelar när bästa möjliga fokus är uppnådd vid användning av den manuella fokusringen.
Kreativa funktioner – Creative Control och Creative Retouch – ger tillgång till 15 olika filtereffekter
Uppdaterad design, både invändigt och utvändigt ger en stilig och kompakt kamera.

Vi lanserar även lillebror Panasonic LUMIX TZ57.
TZ57 kommer att finnas tillgänglig från mitten av mars till ett rekommenderat pris på 3299 SEK.

Källa: Panasonic.