Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Efterfesten på Hotell Savoy.

Foto: Linn Winberg.
Foto: Linn Winberg.

Wiktoria och David Lindgren har tagit sig vidare till final i Melodifestivalen. Isa och Molly Pettersson Hammar har tagit sig till andra chansen. Aftonkuriren har tagit sig till efterfesten på Elit Hotel Savoy i Malmö.

Stämningen är hög, journalister samlas i festsalen på Elit Hotel Savoy i Malmö för att invänta Melodifestival artisterna  från delfinalen och deras entourage. Vid varje bord finns en flaska champagne, glas, bordsdekoration och namn på artisten. Inne på  hotellet serveras även en buffé bestående av lax, sallader, snittar, bröd m.m. Först in i festsalen är Isa. Hon bjuder på dans och alla jublar. Stämningen är hög och alla väntar. Vem blir nästa artist att inta efterfesten? Det är finalisten David Lindgren. Journalisterna trängs runt bordet. David sprutar champagne och uttrycker skrattandes ”det var synd om parketten”.

Nästa artist är Molly. Hon är sprudlande glad och sjunger med när hennes låt spelas. Sen inkommer Wiktoria hon stannar på vägen mot sitt bord och kramas och mottar grattishälsningar. Hon har lite svårigheter att få upp korken på champagnen men när hon väl får upp den blir alla som står närmast bordet nerstänkta. Efter torkande och fler bilder tagna på de båda finalisterna tillsammans anländer Viktor och Natten. De sätter sig och äter och lite senare antar även Viktor på sig uppdraget att spruta champagne, denna gången utan att stänka ner de som samlats runt bordet. Krista anländer och efter lite kämpande med champagnen sprutar hon ner större delen av de journalister som samlats runt bordet.

Sist att anlända är Tommy, Uno och Patrick. Då har det samlats mycket folk i festsalen och de flesta journalister och artister har fått i sig buffé. På nedervåningen bjuds det på dans till den ena schlagerlåten efter den andra. Dansgolvet kokar och i baren trängs såväl artister som gäster. Låtar som Heroes, Euphoria, Främling är några av de klassiker som får dansgolvet att vibrera och de som dansar att skråla med. Alla artister utom finalisterna passar på att sjunga sina bidrag nere på dansgolvet och det är en jublande publik som njuter av extranummer. Klockan tre spelas sista låten och Elit Hotel Savoy tystnar, trötta men glada dansar Aftonkurirens reportrar vidare i natten.