Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Kia Stinger premiärvisas på Gärdesloppet

Kia Stinger., Foto: Kia.

På söndag, den 21 maj, visas Kia Stinger för första gången i Sverige.
Märkets hittills mest uppseendeväckande bil har redan vunnit pris för bästa design och är utvecklad i samma anda som klassiska Gran Turismo-bilar med kraftfulla prestanda och hög komfort.

I november lanseras Stinger i Sverige, men redan på söndag premiärvisas modellen i samband med Gärdesloppet i Stockholm. När detaljerna runt Stinger avslöjades tidigare i år blev många överraskade av den fyrhjulsdrivna sportsedanen, utvecklad med körupplevelsen i fokus. Bakom Stinger står två i bilbranschen tongivande personer; designchefen Peter Schreyer och utvecklingschefen Albert Biermann.

Toppmodellen Stinger GT med 3,3 liters V6-bensin med dubbelturbo på 370 hästkrafter blir den snabbaste modellen från Kia; 0 till 100 km/h går på 5,1 sekunder och toppfarten är 270 km/h. Dieselversionen får en 2,2-litersmotor med 200 hk och 440 Nm i maximalt vridmoment.

Stinger fick stor uppmärksamhet på bilsalongerna i Detroit och Genève, och nu är det dags för den första svenska publika visningen i samband med den klassiska bilfesten i Stockholm.

Efter kortege genom staden samlas veteranbilar på ängarna vid Djurgårdsbrunn för skönhetstävlingen Concours de Charme medan de mest tävlingsstinna sportvagnsklassikerna kappkör i loppet Prins Bertil Memorial. I år blir det även båtuppvisning i kanalen, flyguppvisning i luften – och lådbilsrace för barnen.

Tid: 10:00 – 16:00
Plats: Mellan Manilla och Djurgårdsbrunn
Entré: Fri entré, picknick, food trucks

Källa: Kia Motors Sweden AB.