Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Dags för Europa League-final på Kanal 9

Foto: Discovery Network Sweden.

Manchester United och Ajax är i Stockholm för att göra upp i Europa League-finalen på Friends Arena i morgon onsdag. Förutom titeln ligger även en åtråvärd plats i Champions League i potten och matchen startar 20.45 på Kanal 9.

Manchester United räckte på hemmaplan i Premier League inte till för att nå en av direktplatserna till Champions League. Nu får man en ny chans att nå CL när Jose Mourinhos mannar, utan skadade Zlatan Ibrahimovic, springer in på Friends Arena i Stockholm i morgon kväll. För Ajax del slipper klubben vid seger att kvala in till Champions League. Dessutom är det på dagen 22 år sedan Amsterdamlaget senast vann en Europa-titel, då Milan besegrades i Champions League-finalen med 1-0.

Imorgon kväll öppnar Kanal 9 studion klockan 19.00 och som vanligt är det Karin Frick samt experterna Hans Backe och Simon Bank som går igenom kvällens förutsättningar samt blickar tillbaka på Europa League-säsongen. Klockan 20.45 blåser slovenske domaren Damir Skomina igång finalen som kommenteras av Niklas Jarelind och Anders Svensson. Reportrar är Ramin Nouri och Isabel Boltenstern.

Finalen i Europa League går även att se på Dplay.

Europa League, final
Onsdag 24 maj
19.00 Studio (Kanal 9)
20.45 Ajax – Manchester United (Kanal 9)

Källa: Discovery Networks Sweden.