Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Allsång på skansen ,Cotton Eye Joe Show backstage 13juli

Foto: Tobias Dahlén / Photo Passion.

Ni kommer väl ihåg Rednex? Numera heter de Cotton Eye Joe Show . Det var efter att de gjort en aids stödkonsert med bland annat Sting i Indien och arrangörerna hade skrivit Cotton eye joe show istället för Rednex. När de visade sig att de drog mera folk än Sting verkade det vara ett mycket mer publikdragande namn så nu kör de med det istället. De är numera  3 stycken i bandet och inkluderar även sångerskan Annika Ljungbergs man som numera åker med och spelar. Jens Sylsjö och Fredrik Jernberg.Med deras speciella stil finns intresse från både  Europa och  USA.

Efter hundratals spelningar både utomlands och Sverige och mer än 10 miljoner skivor sålda kan de räknas bland de mest framgångsrika artisterna i Europa. Under våren har de haft en show på Hamburger börs. Nu  kommer de turnéra längs med Göta Kanal i sommar. Som en lite annorlunda utflykt jämfört med alla deras andra spelningar de haft. De gillar att göra sina egna projekt och har inga manager som säger åt dem var de ska spela osv.  De sköter sig själva mer eller mindre. De har några intressanta spelningar på gång utomlands också, kanske hamnar i Rumänien eller kanske Monaco , de har tydligen fått inbjudan av självaste prins Albert! Inget klart ännu , med lite flyt så får de följa med på nån av dessa spännande turneér som är bland de större i Europa. Förutom musik har de även en egen Cotton Eye Joe öl på gång, men den är lite svår få tag i just nu!

Foto: Tobias Dahlén / Photo Passion.

De har nu sammarbetat med ett bluegrass band som gör deras sound lite annorlunda i mångas öron. De kommer turnera lite grann tillsammans men bara vissa spelningar.

The RockRidge Brothers heter dem. Jag talade med dem och då försökte de förklara vad de normalt spelade för typ av musik. Den kan kallas för mountain bluegrass eller hillbilly musik kanske. Det spelas bara på vissa platser på den amerikanska landsbygden. Nu spelar de inte hillbilly musik med Cotton Eye Joe utan mer vanlig folkmusik eller blugrassmusik.