Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Rödgrön folkfest i Folkets Park med Timbuktu och Wiehe

Foto: Tobias Dahlén / Photo Passion

Den 15 augusti fylls Folkets Park i Malmö av artister som vill se en rödgrön regering i höst. Det är facebook – gruppen ”Malmöbor för rödgrön valseger” som presenterar Timbuktu, Mikael Wiehe och Pauline – känd från årets melodifestival – samt en rad lokala band och singer/songwriters med Lotta Wenglén i spetsen.

– Festivalen är helt gratis och öppen för alla, berättar Patrik Kronholm, en av arrangörerna. Vi drar i gång vid kl. 14 och avslutar runt kl. 22.

De stora artisterna uppträder på Folkets Parks stora scen men även lokala oetablerade band och artister får chansen att visa upp sig på scenen bakom Moriskan.

Förutom musik så kommer det under eftermiddagen även finnas roligheter för både stora och små. Allt från ansiktsmålning och barndisco för de små till föreläsningar för dem som vill lära sig mer om något högaktuellt ämne. En rad tunga namn är bokade för att hålla föreläsningar kring allt från Sveriges roll i världen till hur man bör bemöta främlingsfientliga partier. Programmet för detta kommer att blir klart inom kort.

Valfestivalen arrangeras av föreningen ”Malmöbor för en rödgrön valseger ” som började som en grupp på facebook i slutet av förra året. Gruppen syftar till att locka till sig personer som inte nödvändigtvis är medlemmar i något politiskt parti men som är politiskt intresserade och sympatiserar med de rödgröna och vill jobba för en ny regering den 19 september.

– Vi vet att det finns en massa människor som har en rödgrön politisk vilja, men som inte vill binda sig vid ett visst parti, säger Fredrik Eklöf, en annan av arrangörerna. Här får de chans att träffa likasinnade.

De som vill kommer att kunna skriva upp sig för att hjälpa till i valet.

– Det behövs eftersom det här är det viktigaste valet på mycket, mycket länge och ett annat syfte med festivalen är helt enkelt att ha roligt tillsammans och ge energi till valspurten, fortsätter Patrik Kronholm.
De rödgröna partierna både lokalt och nationellt, ABF i Malmö samt tidningen Efter Arbetet har gett föreningen stöd

Källa: mynewsdesk