Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Nästan kompakt schlagermörker på Grönan

Crucified Barbara Foto: Arnold Lundin

Idag, lördag, var det återigen dags för Sommarkrysset. Idag hade de dans som tema, vilket alltid betyder schlager i sådana här sammanhang.

Det rådde mörker på Grönan ikväll, både musikaliskt och vädermässigt. Samtidigt med att showen började så började det regna, och höll i sig en halvtimme. Musikaliskt inleddes det med Madcon, en svart duo från Norge som blev kända under Eurovisionsschlagerfinalen. De spelar en tämligen ordinär dansmusik.

Anne-Li Rydé, som en gång slog igenom med den underbara sången ”Segla på ett moln” gjorde en cover på Vikingarnas ”Hallå!”. Dessutom avslöjades det att hon snart ska ge ut en skiva med gamla dansbandsklassiker. Vad har hänt? Inom parentes kan jag nämna att jag sålt hamburgare till henne på McDonald´s 1986.

Anne-Lie Rydé Foto: Arnold Lundin

Bland övriga artister kan jag nämna Fibes Oh fibes! och Magnus Carlsson från gruppen Weeping Willows. Den enda ljusglimten i det i övrigt kompakta schlagermörkret var Crucified Barbara, som spelade skön hårdrock. Det var enda gången på hela kvällen vi fick lite drag. Varför måste dans i sådana här sammanhang alltid betyda schlager när det finns så mycket bra dans att falla tillbaka på, såsom Bounce, bara för att nämna ett exempel.

Eftersom det heter Sommarkrysset så måste de väl ha med några korsordsfrågor också. Men de är, av ren girighet, pinsamt lätta och fåniga. Så att så många som möjligt ska ringa in.  En fråga var: ”Kalle Anka var en sådan fågel.” På den nivån var det genom hela showen. Och när det var reklampaus fick vi i publiken sitta och glo utan någon som helst underhållning.

Fibes Oh Fibes! Foto: Arnold Lundin