Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

På spåret – tävlande i Grupp 1

Eric Ericson och Kjell Wilhelmsen, Ebba Hultkvist Stragne och Samuel Fröler samt Kristoffer Appelquist och Bea Uusma är de tävlande i Grupp 1 i På spåret. Foto: Bo Håkansson/SVT, Alexander Crispin/SVT och Bo Håkansson/SVT.
Eric Ericson och Kjell Wilhelmsen, Ebba Hultkvist Stragne och Samuel Fröler samt Kristoffer Appelquist och Bea Uusma är de tävlande i Grupp 1 i På spåret. Foto: Bo Håkansson/SVT, Alexander Crispin/SVT och Bo Håkansson/SVT.

Den första gruppen tävlande i På spåret är klara! Det är ett debuterande par och två återkommande par som ska mötas i Sveriges populäraste frågesportsprogram – På spåret: Ebba Hultkvist Stragne tävlar tillsammans med Samuel Fröler, Bea Uusma tävlar åter igen tillsammans med Kristoffer Appelquist, precis som Eric Ericson och Kjell Wilhelmsen gör. På spåret har premiär kl 20.00 fredag 30 november i SVT1.

Ebba Hultkvist Stragne & Samuel Fröler
Ebba Hultkvist Stragne
(f 1983) är civilekonom och skådespelare, välkänd för sin roll som Wilma i SVT-serien Skärgårdsdoktorn (1997-2000). Hon har också haft huvudrollen i långfilmen Festival (2001), spelat huvudrollen i Askungen på teater i Stockholm och gjort rösten till Ronja i ett datorspel. Sedan 2013 arbetar hon som PR-konsult.
Samuel Fröler (f 1957) spelade Wilmas pappa i Skärgårdsdoktorn (1997-2000). Han utbildade sig på Scenskolan i Göteborg och har efter avslutad examen varit anställd på Stockholms stadsteater. Han blev känd för svenska folket i SVT-serien Tre kärlekar (1989), som ledde till att han fick rollen som Ingemar Bergmans far i SVT-serien Den goda viljan (1991).
Ebba Hultkvist och Samuel Fröler debuterar i På spåret.

Kristoffer Appelquist & Bea Uusma
Bea Uusma
är författare och läkare. 2013 gav hon ut boken Expeditionen: min kärlekshistoria och räknas idag som Sveriges främsta expert på Andrées polarexpedition – en luftballongsexpedition till Nordpolen som slutade i en tragedi. 2014 Sommar-pratade hon om Andrées expedition. Som läkare arbetar Bea Uusma på S:t Görans sjukhus.
Kristoffer Appelquist
är komiker och har gjort ståuppshower som Kristoffer Applquist är död, Krig och Drömmen om Amerika. Han har även medverkat i tv-program som Parlamentet, Starke man och Extra-extra. Han gör också podden Dödsskönt i kistan, där han och Isabelle Ahonen Johansson reser runt i vegan-Sverige.
Bea Uusma och Kristoffer Appelquist tävlade 2016 i På spåret.

Eric Ericson & Kjell Wilhelmsen
Eric Ericson
(f 1974) debuterade i SVT-serien Storstad (1990-1991). Efter utbildning på Högskolan för teater i Göteborg (1995-1998) fick han bland annat en roll i SVT:s julkalender Dieselråttor och sjömansmöss (2002). 2013 spelade han huvudrollen som Olof Molander i SVT-serien Molanders. Han ingår i Göteborgs Stadsteaters fasta ensemble.
Kjell Wilhelmsen (f 1967) startade sin skådespelarkarriär i den fria gruppen Kulturgruppen Spegeln, med säte i Kristianstad. Han var senare engagerad vid Angereds Nya Teater under många år, liksom Backa Teater och Göteborgs Stadsteater. Han tv-debuterade i SVT-serien Hammarkullen och är känd för tv-tittarna för rollen Glenn i 30 dagar i februari (2012-2016).
Eric Ericson och Kjell Wilhelmsen tävlade i På spåret 2013 och 2014.

Källa: SVT