Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

F.C. Stockholm föll med 2-3 hemma i premiären i fotbollsettan.

Det var två laddade lag som ställde upp på Kanalplan på Södermalm i Stockholm för att sparka igång fotbollssäsongen i Ettan. Nykomlingen F.C Stockholm tog emot IF Sylvia i en intensiv premiärmatch, där vi bjöds på både säsongens första hattrick och första röda kort.  

Det var två lag med stor vilja och hög intensitet som sparkade igång säsongen i fotbollsettan. Det var hög fart från början, där Sylvia satte hård press FCS. Sakta men säkert spelade FCS sig in i matchen och kunde efter 25 minuters spel sätta tryck mot Sylvia, bland annat fick man två hörnor där Hugo Lemne hade en farlig nick som gick över. När alla väntade på halvtidspausen fick Sylvia en straff som kaptenen Marwan Baze kallt rullade i mål efter att ha väntat ut FCS målvakt.  

Andra halvlek började med en stark FCS-press som resulterade i att Makolli från nära håll kunde slå in kvitteringen på ett volleyskott redan i första minuten. Om den första halvleken var intensiv så bjöd den andra halvleken på mer organiserat spel från bägge lagen. I 66 minuten fick Sylvia en snabb omställning och Baze kunde slå in en målvaktsretur för sitt andra mål för dagen.
Efter Sylvias ledningsmål tog FCS över matchen och redan sex minuter senare kunde Luka Dobrijevic kvittera på ett välplacerat långskott, otagbart i målvaktens vänstra kryss.  

Publiken bjöds på en intensiv och spännande premiärmatch. När alla gick och väntade på att lagen skulle dela på poängen fick Sylvia en ny omställning och Baze kunde lyfta in sitt tredje mål.  

I 88:e minuten lyfter Marwan Baze in segermålet och fullbordar sitt hattrick.
Foto: Thomas Persson/reportagefotografen

På tilläggstid drog Filip Almström Tähti på sig sitt andra gula kort och visades ut efter en onödig och ful glidtackling när bollen redan var på väg ut över sidlinjen.  

Även om det blev förlust med 2-3 så var FCS väl så bra som Sylvia och troligen är det såsom Sylvia tränare Fredrik Landén sa efter matchen:
– F.C. Stockholm är inte en vanlig nykomling, de kommer att ta många poäng, ingen går säker för dem.  

Foto: Thomas Persson/reportagefotografen