Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Säker seger för FC Stockholm i hemmapremiären på Stadion

Det blev en säker 4-0 seger på ett soligt Stadion mot nykomlingskollegan Team TG från Umeå. 

Team TG var säkert laddade efter att klubbens tjejer säkrat sitt andra raka SM-guld i innebandy under gårdagen. Men FC Stockholm visade tydligt att man har för avsikt att slåss om placeringar högre upp i tabellen än Team TG. 

Efter att bara fått oavgjort borta mot Forward kom FC Stockholm ut med en helt annan vilja, intensitet och fart än i tidigare matcher. Redan från start dominerade man matchen och tryckte ner Team TG i eget straffområde. Inom den första kvarten hade FC Stockholm spelat till sig 3 hörnor, fått ett mål bortdömt för offside och en tilldelad straff. Straffen slog kaptenen Stefan Ostojic säkert i mål, och blev därmed FC Stockholms första målskytt på Stadion.  

FC Stockholm fortsatte att dominera första halvlek och i 26 matchminuten sköt Makolli in 2-0 och strax före paus nickade Rashidi in 3-0. Den första halvleken var FC Stockholms bästa halvlek hittills under säsongen. Hög press och högt passningstempo gjorde att Team TG inte lyckades få till ett enda avslut på mål under de första 45 minuterna.  

Ostojic blir FC Stockholms första målskytt på Stadion.
Foto: Thomas Persson/reportagefotografen

I andra halvlek tilläts Team TG komma in i matchen även om man inte skapade så många klara målchanser. Det närmaste en reducering man kom var en farlig frispark strax utanför straffområdet som Mikhail räddade. I slutet kunde FC Stockholm sätta 4-0 i en snabb omställning.  

Matchen blev ett bra kvitto för FC Stockholm inför kommande drabbningar mot två förmodade topplag, Umeå och Haninge.